Hai Yan Palace (Swifterbant)

Preferred Polder Chinees

Hai Yan Palace To Go: de polderlopers zijn zeer inventief èn vasthoudend wanneer het gaat om de culinaire afsluiting van hun poldertocht. In de winter van 2020 bood de afhaalchinees uitkomst in het midden van de lockdown.

Hai Yan Palace in Swifterbant staat er goed op bij de polderlopers. Reeds verschillende keren werd dit Chin. Ind. Spec. Rest. met een bezoek vereerd. Hoogtepunt was de lentetocht van 2002 toen het prestigieuze polderboek werd gepresenteerd aan een grote groep belangstellenden. Dit boek was uitgegeven ter gelegenheid van de 50ste poldertocht. Een mijlpaal waarvan de polderlopers destijds zeer onder de indruk waren. “Toen konden we niet bevroeden dat we daarna nog enthousiast over de polder en het polderlopen zouden blijven”, merkte Steenaart op die ook nu weer zich zelf verbaasde met zijn vanzelfsprekende aanwezigheid bij de zoveelste poldertocht.

“Als de polderloper niet naar de Chinees mag, moet de Chinees maar naar de polderloper komen”. Tijdens de memorabele lentetocht van 2020 waren de polderlopers genoopt tot improvisatie. In verband met het corona-virus lag het openbare leven in Nederland plat. Op de foto worden de handen van polderlooppionier Metz gedesinfecteerd door polderloper Wormgoor alvorens Metz zich te goed kon doen aan nummer 88.
Polderloper Van der Mark buikt zichtbaar voldaan uit na weer een overvloedige dis bij het favoriete Chin. Ind. Spec. Rest. van de polderlopers.

Ook was Hai Yan Palace het decor van de eerste Polder Peutertocht in 2007. De nakomelingen van de polderlopers waren destijds zeer onder de indruk van de enorme hoeveelheid eten die voor hun neusjes verscheen. Het restaurant in Swifterbant heeft bij de polderlopers dus een goede reputatie.


De Zoom 4, Swifterbant, reserveren: 0321 – 323 727
Hai Yan Palace is met afstand het meest favoriete restaurant van de polderlopers.

137: Herfst 2023
130: Winter 2021 (afhaal)
127: Lente 2021 (afhaal)
126: Winter 2020 (afhaal)
125: Herfst 2020
123: Lente 2020 (afhaal)