097 Biddinghuizen H13)

Poldertocht in de mist

Halverwege de Lisdoddeweg keek polderplanner Metz tevreden om zich heen. Het schijnsel van de afnemende maan scheen door de wolken en zorgde voor schaduwen op de lange en smalle asfaltweg. Links en rechts donkere akkers met de silhouetten van boerderijen op regelmatige afstand van elkaar. Als drooggevallen schepen op het wad.

Polderpraatjes

De herfsttocht van 2013 liep geheel volgens plan. De start in Jade City was veelbelovend: een menukaart met nummers. Nummer 88 was echter een ietwat teleurstellende fantasieloze Chinese bami-schotel met reepjes kip. Maar niet getreurd: het gezelschap van Frank Flippo en Jos Witsenburg stond garant voor urenlang gesprekstof. En dat was maar goed ook want de normaal zo praatgrage polderloper Weber was wat stilletjes. Enerzijds was dit het gevolg van de oorwassing die zijn favoriete club die middag in Arnhem had gekregen. Anderzijds kwam dit door de gevolgen van een kaakonsteking in combinatie met vijf blaren op iedere voet.

De terugkeer van de koffieman

En daar was-ie weer: de koffieman. Na de vorige twee keer verstek te hebben moeten laten gaan was koffieman Theun Vellinga blij weer van de partij te zijn. En met hem ook de polderlopers die bij het ochtendgloren het vertrouwde rieten mandje in het natte gras zagen staan.

Aan de horizon probeerde de zon ondertussen dapper in beeld te komen en na een klein half uur lukte het even een glimpje op te vangen. Na een prachtige zomer en een teleurstellende zomertocht was deze herfsttocht de veelbelovende voortzetting van een lange traditie.

Statistieken
  • Route: (18 km) Biddinghuizen, Zuidermeerdijk, Ketelbrug, IJsselmeerdijk, Klokbekerweg, Swifterringweg, Observatorium
  • Polderpyromaan: Lourens Vellinga
  • Koffieman: Theun Vellinga
  • Temperatuur: 3 C
  • Wind: W2
  • Zonsopkomst: min