Lucy Nooren

Dochter van de polder

Polderloper Nooren is geboren in de polder en getogen pal naast het Observatorium en daarmee een kleurrijke aanvulling op de wonderlijke verzameling polderlopers.

Soms moeten dingen zo zijn. Meer dan honderd keer sliepen de polderlopers in het Observatorium. Zonder te weten dat op slechts honderd meter afstand een vrouw opgroeide die uitgroeide tot het boegbeeld van de nieuwste generatie polderlopers. Lucy Nooren, dochter van een échte pionier, werd geboren in een van de eerste huizen van Dronten en werd getogen pal tegenover het Observatorium.

Op vrijdag 24 september 2022 vierde Nooren weer haar verjaardag in het Observatorium.

Op haar vijftigste verjaardag maakte ze voor het eerst kennis met de polderlopers. Dat heuglijke feit vierde ze in het Observatorium met een kampvuur en veel vrienden. De polderlopers stuiterden nietsvermoedend haar feestje binnen. Na deze eerste kennismaking duurde het nochtans nog enkele jaren voordat Nooren contact opnam met polderlooppionier Metz. Of ze een keertje mee mocht polderlopen. Vanzelfsprekend reageerde hij en polderplanner Vellinga enthousiast op dit voorstel. Sindsdien is Nooren vrijwel altijd van de partij én een vrolijke noot in het gezelschap polderlopers.
Al snel liet Nooren letterlijk van zich horen bij de karaoke Chinees in Almere Buiten. Ook tijdens de honderdste poldertocht van Vellinga wist zij de polderlopers aan het zingen te krijgen. Nooren vormt met haar artistieke en openhartige inbreng voor de broodnodige afwisseling op de doorgaans maatschappijkritische gesprekstof waarmee de polderlopers al jarenlang wandelend de wereldproblemen plachten op te lossen.

Toon Nooren was speciaal vroeg opgestaan om zuslief te feliciteren op haar verjaardag.

polderpalmares


10 poldertochten • 301 polderkilometers

137: Herfst 2023 Emmeloord (4 kopjes polderpleur)

133: Herfst 2022 Almere (24 km)
132: Zomer 2022 Kampen Zuid (32 km)