Kota Radja (Kampen)

Buitencategorie

Tijdens de zomertocht van 1996 schuift Polderlooppionier Metz schuift aan tijdens zijn laatste maal als vrijgezel bij Chin. Ind. Spec. Rest. Kota Radja in Kampen. Polderloper Dijkstra (links) geniet van de sfeervolle entourage, compleet met brandende (!) kaarsen. Dat zien de polderlopers niet vaak.

Chin. Ind. Spec. Rest. Kota Radja behoort tot de buitencategorie onder de polderchinezen. Verschillende malen kwamen de polderlopers al op dit in een eeuwenoud pand in Kampen gevestigde restaurant. Direct bij de ingang overtreft deze Chinees alle verwachtingen: bezoekers komen binnen via een brug over een vijver met veelkleurige vissen.
Het duurde dan ook meer dan 25 jaar voordat de polderlopers op het idee kwamen in Kampen naar een ander adres te gaan. Collega Chinees Wing On in het winkelcentrum van Kampen Zuid is wat entourage betreft echter van een geheel andere orde dan Kota Radja.


Oudestraat 119, Kampen, reserveren: 038 – 332 4419