New Town (Almere)

De zingende Chinees

New Ton, Almere

Ondanks het feit dat China een rijke karaoke-cultuur kent, hadden de polderlopers nog nooit ge-karaoket tijdens hun vele bezoeken aan even zovele Chinezen in de polder. Groot was dan ook hun enthousiasme toen ze in Almere Buiten voor het eerst kennis maakten met dit muzikale aspect van de Chinese keuken.
Met veel overtuiging werden typisch Chinese meezingers als ‘Country Roads’ van John Denver en ‘Jolene’ van Dolly Parton meegezongen. Gelukkig hadden niet veel andere gasten last van deze ongeremde vocale bijdrages van de tevreden wandelaars.

Gezongen werd er niet tijdens het tweede bezoek aan New Town. Gegeten des te meer.
New Town hanteert nog ouderwetse nummers op de kaart. Dat verklaart mede de populariteit van dit restaurant onder de trouwe polderlopers. Nummer 88 bij New Town heet Tong Koe Yu. “Ik meende iets van vis te herkennen,” aldus een tevreden kenner.

Noordeinde 73, Almere, reserveren: 036 532 3918

136: Zomer 2023

121: Herfst 2019