Lotus (Akkrum)

Geen Friese vlag te zien

In Chin. Ind. Spec. Rest. Lotus te Akkrum is men bij de inrichting niet over een nacht ijs gegaan getuige de luxe goudkleurige metaalstrips in het systeemplafond.

Chin. Ind. Spec. Rest. Lotus is een exotische eend in de bijt voor de polderlopers. “We eten niet vaak buiten de deur, en daar bedoel ik de provincie Flevoland mee,” licht culinair planner Metz desgevraagd toe. “Het doet ons goed dat de Oud-Hollandsche culinaire traditie van de Chinees in Friesland overeind is gebleven. Maar al te vaak versieren ondernemers uit deze provincie hun zaak met patriotistische parafernalia. Gelukkig heeft Lotus hier de rug recht gehouden.” Toch ontbrak bij Lotus het belangrijkste gerecht op de kaart: nummer 88. Het getuigt van grote flexibiliteit dat de polderlopers hier snel op anticipeerden en ook met nummer 44 tevreden waren. “Maar de Dame Blanche maakte alles weer goed,” concludeerde Steenaart, kenner en liefhebber van dit dessert.


Het was nog niet zo vaak zo druk bij Chin. Ind. Spec. Rest. Lotus in het centrum van Akkrum. Ter gelegenheid van de 100ste poldertocht van Vellinga was het dorp waar hij opgroeide het startpunt van de zomertocht van 2021 en mocht Lotus zich verheugen in een ongekende klandizie.
Buorren 27, Akkrum

128: Zomer 2021 Akkrum (12 km) / Lelystad (12 km)