010: Harderwijk (W91)

Eerste mijlpaal bereikt

Toen Andriesse en Metz zich voor de tiende keer opmaakten voor een tocht naar het Observatorium, realiseerden ze zich dat een mijlpaal was bereikt. De tochten naar Lelystad waren niet zomaar wandelingen meer door de polder maar maakten del uit van de leefstijl van de inmiddels als kunstenaars gediplomeerde polderlopers.

Vrienden en familieleden begonnen de dagen voor de seizoenswisselingen al te vragen welke route er gelopen zou worden. Deze belangstelling sterkte de polderlopers van het eerste uur in hun enthousiasme. Bij thuiskomst werd immers gevraagd naar hun ervaringen. Bovendien hadden ze de zon nog steeds niet zien opkomen in het Observatorium. Voor deze feestelijke tocht hadden de mannen een variant op hun bekende route vanuit Harderwijk bedacht. De tweede helft van de route sloegen ze niet rechts maar links af om vervolgens vast te lopen op de snelweg. Maar de berm bood uitkomst en uiteindelijk vonden ze na enig zoeken de weg naar het Observatorium weer op tijd terug.

jongste belangstellende

In het Observatorium werden de wandelaars ontvangen door hun vriendinnen. Marie-Louise Markhorst had echter ook Noortje Andriesse, haar net vier weken oude dochter van Jelle meegenomen. Nog niet eerder was er op zo’n jonge leeftijd al belangstelling voor het Observatorium getoond!

Statistieken
 • Route (33 km): Harderwijk, Ganzenweg, Futenweg, Harderringweg, Rietweg, Larserringweg, Dronterweg, N302, A6, Runderweg en Swifterringweg
 • Belangstellenden:
  Noortje Andriesse
  Karin de Graaff
  Marie-Louise Markhorst
 • Temperatuur: 3 C
 • Wind: W4
 • Zonsopkomst: –