004: Harderwijk (Z90)

Polder geeft haar charmes langzaam prijs

Ondanks drie zwaar bewolkte zonsopkomsten waren Andriesse en Metz vastbesloten de zon te zien opkomen in het Observatorium. Net als het jaar ervoor werd er vanuit Harderwijk koers gezet naar de zon. De zon gaf langzaam haar charmes prijs aan de twee vrienden.

Het fascinerende effect van het groot licht van passerende auto’s op de lange rijen populieren, de angstaanjagende regelmaat van moderne boerderijen die ze passeerden en het gesijpel van water uit drainagepijpjes in de vele vaarten en tochten die ze overstaken overtuigden de kunstenaars in spé dat de Flevopolder het grootste ‘land-art project’ ter wereld was. Dat de zon zich die ochtend weer niet liet zien, deed niets af aan de schoonheid van de abstracte polder.

Statistieken
  • Route (31 km): Harderwijk, Ganzenweg, Futenweg, Harderringweg, Rietweg, Larserringweg, Dronterweg, Swifterringweg
  • Temperatuur: 11 C
  • Wind: Z4
  • Zonsopkomst: –