002: Arnhem (W89)

Een nachtelijk verjaarspartijtje

Jelle Andriesse is jarig op 15 december. In 1989 leek het hem een aardig idee zijn verjaardag een week later tijdens de zonnewende in het Observatorium te vieren. Het eerste bezoek in de zomer van dat jaar was goed bevallen en bovendien was dit landschapskunstwerk bij uitstek geschikt om ongestoord een hele nacht visjes te kunnen roosteren boven een kampvuur.

Geleende auto’s

In een paar geleende auto’s togen de feestvierders vanuit Arnhem over de Veluwe richting Lelystad. Tevreden en vrolijk werden vissen en worsten klaargemaakt en flesjes bier gedronken in de binnencirkel van het Observatorium. Tegen de tijd dat de zon op zou moeten komen was de hemel zwaar bewolkt. De gasten haalden hun schouders op en keerden terug naar Arnhem om daar de draad van hun kunstacademie-leventje weer op te pikken.


Poldergasten
Statistieken
  • Route (100 km): Arnhem Parkstraat, Harderwijk, Ganzenweg, Futenweg, Harderringweg, Rietweg, Larserringweg, Dronterweg, Swifterringweg
  • Temperatuur: 12 C
  • Wind: ZW5
  • Zonsopkomst: –