Grand Garden (Cuyk)

Kantonees

Grand Garden is geen klassiek Oud Hollandsche Chinees zoals we die kennen en waarderen. Nee, dit restaurant in het Limburgse Cuyk presenteert zichzelf als Chinees Kantonees restaurant. Zo’n benaming wekt verwachtingen bij de polderlopers. Met een half oog op de klok, de wandelaars moesten immers nog met de trein naar Lelystad dezelfde avond, en het andere oog op de menukaart werd er snel besteld.

Geen verschil

“Het lijkt wel alsof de Chinezen in Nederland met elkaar hebben afgesproken dat nummer 88 iets met garnalen is”, aldus een verbouwereerde Metz. “Nu heb ik alweer Fu Yong Hai met garnalen. De verrassing gaat er zo wel een beetje af”. Net als bij Chin. Ind. Spec. Rest. Hai Yan Palace in Swifterbant en Wing On in Kampen stelde hij een beetje beteuterd vast. “En van dat Kantonese heb ik ook al weinig geproefd!”


Stationsstraat 35, Cuijk, reserveren: 0485 – 321 333

113: Herfst 2017