Tasty Wok (Lelystad)

Decadentie wint het van de nummers

Tevreden polderlopers buiken uit na zich gedurende twee uur te hebben kunnen laven aan een keur aan oriëntaalse specialiteiten.

Tijden veranderen. Zo constateerde polderloper Metz teleurgesteld na een vergeefse zoektocht door de binnenstad van Lelystad naar een geschikte Chin. Ind. Spec. Rest. Lekker gemaakt door echtpaar Smits, twee echte Lelystedelingen, met het vooruitzicht van een vegetarische Chinees, liepen de polderlopers tijdens de herfsttocht van 2022 hoopvol door het verlaten hart van de hoofdstad van Flevoland.
De vegetarische Chinees bleek te bestaan, dat was het goede nieuws. Helaas was hij op deze donderdagavond gesloten. Heel erg was dat overigens niet. Toen polderloper Steenaart een blik wierp op de achter de ruit opgehangen menukaart en constateerde dat het “vooral om tofu-achtige variaties” ging, haalde Metz opgelucht adem. Dan maar door naar het vertrouwde adres op het Agoradek, Nieuw China. Hier bewaren de polderlopers goede herinneringen aan.

Polderlopers staan voor een gesloten deur bij Wokrestaurant Nieuw China.

Een aantrekkelijke aanbieding om voor slechts 14,50 onbeperkt te mogen schranzen ging aan de neus en maag van de polderlopers voorbij. Het ruime restaurant, strategisch gelegen bovenop een parkeergarage, bleek veranderd te zijn in een Afhaalchinees. Een vlugge blik naar binnen deed polderloper Steenaart besluiten zijn geluk elders te beproeven. “Ik heb bij Chinezen al veel meegemaakt maar dit slaat alles. Dit moesten we maar niet doen.”
Gelukkig was streekeigen gids Smits nog aanwezig en die wees de polderlopers op een alternatief. Pal tegenover Nieuw China lonkten de deuren van Tasty Wok. Voor meer dan het dubbele bedrag bood deze Chinese culinaire entrepeneur hetzelfde aan als Nieuw China. Toch bezweken de polderlopers voor dit aanbod en ze kregen er geen spijt van. “Die oesters zijn goed zeg!” Polderloper Nooren prees de uitstalling aan verse zeevruchten. Tasty wok bleek in een enorme behoefte te voorzien. Waar de polderlopers doorgaans plaatsnemen in uitgestorven restaurants en zich afvragen waar al die stoelen en tafels voor zijn bedoeld, bleek het enorme restaurant in Lelystad tot de laatste tafel bezet te zijn.

Polderloper Nooren doet zich te goed aan verse oesters bij Tasty Wok in Lelystad.

In twee uur tijd wisten de polderlopers nagenoeg alle specialiteiten naar binnen te werken. Opvallend was dat met name echtpaar Smits en polderloper Gerritsen zich al vroeg in de wedstrijd concentreerden op het toetjesbuffet. Met nog drie minuutjes op de klok wist polderloper Metz nog juist een schoteltje met pannacotta, creme brulée en chocolademuffins te scoren.


Agoraweg 11 Lelystad, reserveren: 0320 – 214 647

133: Herfst 2022 Almere