006 Elburg (W90)

Zon laat zich eventjes zien

Het leek er op dat Andriesse en Metz er na vijf mislukte pogingen een erezaak van hadden gemaakt om toch een keer een perfecte zonsopkomst in het Observatorium te willen aanschouwen.
De wandeling over de Elandweg had de wandelaars nieuwsgierig gemaakt naar de rest van de polder. Daarom werd voor deze zesde tocht een andere topografische invalshoek gekozen. Vanuit Elburg werd via Biddinghuizen in een straf marstempo een geheel nieuwe hoek van de polder verkend.

twee uur kleumen

Rond zes uur ’s ochtends werd het eindpunt bereikt. Veel te vroeg dus. De kou was hiervoor de belangrijkste reden geweest. Er was onderweg weinig gelegenheid om aangenaam te kunnen pauzeren. Helaas was beschutting in het Observatorium ook ver te zoeken. Gelukkig werden de wandelaars na ruim twee uur kleumen beloond. Een kwartiertje na de werkelijke tijd van zonsopkomst scheen voor het eerst een waterig zonnetje boven het Observatorium.

Statistieken
  • Route (28 km): Elburg, Oldebroekerweg, Biddinghuizen, Swifterweg, Biddingweg, Elandweg, Swifterringweg
  • Temperatuur: 4 C
  • Wind: W2
  • Zonsopkomst: +