Nan Singh (Delfzijl)

Bediening met een Groningse g

“Je moet nooit af gaan op recensies of reviews”, aldus polderpionier Metz én kenner van de Cuisine Chinois in Nederland. “Als je op internet leest wat ze over de gemiddelde Oud Hollandsche Chinees schrijven, is het me een raadsel dat er nog Hollanders leven. Nee hoor, je moet er gewoon naar binnenstappen en blind nummer 88 bestellen.”
Dat blind bestellen van nummer 88 liet dezelfde Metz in Delfzijl anders wijselijk achterwege. Polderplanner Vellinga had al stiekem de kaart bekeken en een negatief bestel-advies aan zijn kompaan gegeven. “Echt niet te hachelen dit keer. Er zijn grenzen. Ook voor polderlopers. We willen tenslotte nog heel lang met deze traditie doorgaan.”

Streekeigen bediening

Chin. Ind. Spec. Rest. Nan Singh was een van de weinige florerende zaken in het zo goed als lege winkelcentrum van Delfzijl. Opvallend was dat de drie serveersters geen van allen Chinese wortels of connecties had. Ze kwamen uit Appingedam, Holwierde en Delfzijl en zorgden ervoor dat het de uitgehongerde polderlopers aan niets ontbrak.


Waterstraat 2, Delfzijl, reserveren: 0596 611 700