Van polderlopen krijg je honger. Daarom zijn de polderlopers blij met de vele restaurants die de polders te bieden hebben. Met name de klassieke oud-hollandse keuken zoals die geserveerd wordt in menig Chin. Ind. Rest. Spec. hoort tot de favorieten van de wandelaars.
Polderlooppionier Metz houdt van traditie. Het is ook niet voor niets dat hij bij bijna alle poldertochten betrokken is geweest. Meestal als loper en een enkele keer als belangstellende. Als geen ander is hij een groot liefhebber van de Chinees. ‘Het fijne van de Chinees is de voorspelbaarheid. Alles wordt overgoten met de dezelfde zoetzure saus waardoor alle gerechten nagenoeg identiek smaken.’ Ondanks het feit dat Metz van vaste gebruiken houdt, laat hij zich graag verrassen. ‘Bij de Chinees is dat erg moeilijk maar daar heb ik wat op gevonden: ik bestel altijd hetzelfde nummer’. Op deze manier krijgt deze fijnproever toch telkens iets anders voorgeschoteld.