116: Montfoort (Z18)

Wanda wandelt en weet de weg

Polderloper Catsman voert het peloton polderlopers aan bij vertrek uit het pittoreske Montfoort. Deze Utrechtse stad was het Village Depart tijdens de zesde etappe van de Tour de Polder.

In het kader van de Tour de Polder startte de poldertocht in de zomer van 2018 in de provincie Utrecht thuis bij polderloper Wanda. Polderlopers verzamelden in haar keuken in Montfoort en werden verwend met lekkere koekjes voor ze aan de wandel gingen. Catsman had een fraaie route bedacht langs fraaie kaden naar Breukelen. Het was een zonovergoten tocht en de 12 polderlopers, waaronder drie debutanten, stelden vast dat het Utrechtse polderland schilderachtiger was dan hun eigen echte Flevopolder.

Veel Hollandscher hebben de polderlopers het nog niet gezien tijdens hun vele tochten.
Geocache-koning Gerritsen in zijn natuurlijke habitat: op zoek.
Polderlopen pur sang: met deze polderroute gooit routemaker Catsman hoge
ogen in het Classement General van de Tour de Polder.

van der valk chinees

Van der Valk Breukelen legde de polderlopers lelijk in de luren: niks geen Chinees restaurant! Wel vertrouwde kwaliteit die kon wedijveren met die van onze Chinezen.

Na een verfrissing in Kockengen liepen de polderlopers naar Breukelen. Geheel volgens de traditie zochten de polderlopers een passende Chinees voor het diner. Wat architectuur betreft werd hun oog getrokken door restaurant Breukelen. Ook hier heeft de oud-Hollandsche Chinees al deemoedig het hoofd moeten buigen voor andere oud-Hollandsche middelmatigheid: Van der Valk. Op het terras van dit restaurant pal langs de A2 konden de polderlopers zich maar moeilijk verstaanbaar maken. Polderlopers Vellinga en Gerritsen konden overigens wel een tripel bestellen wat bij een echte Chinees niet lukt. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

vroeg naar bed

De Hollandsche poldermeisjes genieten met volle teugen van het schoolreisje: in de trein van Utrecht naar Lelystad.

Na de maaltijd ging het schoolreisje verder: met de trein naar Lelystad. Daar zorgde Grand Café Le Journal voor een passende verfrissing voordat de polderlopers langs een nieuw parcours – bedacht door polderloper Gerritsen om weer een aantal nieuwe geocaches op te sporen – naar het Observatorium Robert Morris liepen. Daar wachtten biertjes en nootjes rondom een klein kampvuurtje want de polderlopers gingen bijtijds het mandje in. Om kwart over 5 wachtte hen immers reeds een zonsopkomst. Een matige opkomst helaas. Gelukkig werd deze teleurstelling helemaal goed gemaakt door het vertrouwde bakje troost van de altijd aanwezige Koffieman.

Koffieman Vellinga had duidelijk op meer gasten gerekend.

etappe 6 tour de polder: utrecht

Polderlopers
Statistieken
  • Koffieman: Theun Vellinga
  • Temperatuur: 14 C
  • Wind: NW4
  • Zonsopkomst: Min