095: Dronten (L13)

Bal der Afwezigen

Dronten vormde het sfeervolle begin van de lentetocht 2013.

De lentetocht van 2013 gaat om verschillende redenen als ‘historisch’ en ’trendbrekend’ de boeken in. Zo was daar allereerst de afzegging van polderplanner Vellinga vanwege een hardnekkige voetblessure. Gelukkig bleek hij bereid om onderweg de nodige hand- en spandiensten te verrichten én als poldertaxi te fungeren.

Polderloper Faber is er klaar voor. Nochtans gaat hij als ‘belangstellend’ de boeken in.
Polderplanner Vellinga in zijn rol als ‘belangstellende’ én “polder-supplier’.

Ook broer Theun Vellinga, onze koffieman, schitterde door afwezigheid omdat hij het woord moest voeren op een gras-congres in Sacramento. Zijn koffie werd node gemist ofschoon polderbarista Van Onna verwoede pogingen deed het rieten mandje van Theun te evenaren. Zijn fantastische espresso-apparaat én opgeklopte melk ten spijt: de koffieman is niet licht te vervangen. Toch brengen wij van Onna gepast hulde want bezorgde hij de polderlopers niet al eens eerder koffie, in een tijd ver voor het legendarische mandje van Theun…

Polderloper Boerema wil tijdens de nachtelijke poldertocht goed gezien worden door het voorbij razende verkeer.

Oude bekenden

Tijdens het wokken bij King Wok was het een komen en gaan van oude en nieuwe gezichten. Genoemd was al Van Onna maar wat te denken van Faber, die na een afwezigheid van vier jaar weer eens de stoute polderschoenen aantrok. Helaas weerhield een hardnekkige pfeiffer hem van daadwerkelijke deelname maar zijn belangstelling liet de vaste kern niet ongeroerd.

Een dampig vuurtje bekroonde deze poldertocht.
Statistieken
Met een dubbelmin werd de lente van 2013 begonnen.
De lente van 2013 gaat met een dikke ‘min’ het archief in.