105 Dronten (H15)

Super Chinees

Na een overvloedige maaltijd bij Golden City verlaten de polderlopers tevreden burpend de buitenwijken van Dronten.

Het midweekse arrangement van Dronten naar het Observatorium mocht dan weinig spectaculair ogen op papier, de praktijk was des te verrassender.
Het begon al direct met het debuut van Mari Smits uit Lelystad. Een zogenaamde ‘meeloper’ die zich via Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig had aangemeld voor deze poldertocht.
Behalve ‘meeloper’ bewees Smits ook een ‘meeluller’ te zijn want er was geen onderwerp waarover de polderlopers het bij voorkeur hebben, of hij wist er over mee te praten. Of dat nu Grieks-Turkse grensovergangen waren, treinstelnummers van Mat 54 of de laatste winnaar van Gent – Wevelgem: Smits haakte moeiteloos aan bij het hoge niveau van de polderpraat.

Puur en eerlijk streekeigen Chinezen

“Onbegrijpelijk dat Chinezen zo’n slechte reputatie hebben,” verzucht polderpionier Metz terwijl hij zijn gezicht verwent met hete vochtige handdoekjes nadat hij een perfecte Dame Blanche had genuttigd.
De restauranthoudster van Golden City had de polderlopers herkend en trakteerde haar gasten op een uitgelezen rijsttafel. “Kom daar maar eens om in een of ander hip pop-up restaurant in een voormalige fabriek. Getrut met kantarellenbitterballen, streekeigen ‘pullen pork’ of een ‘ambachtelijk gebrouwen speltbier’, allemaal culinaire luchtkastelen van dikdoeners die er goed aan zouden doen eens een avondje te Chinezen in Dronten!”

Op wat op een ’tussendoortje’ leek te worden, werden de polderlopers getrakteerd op een onvervalste dubbelplus.
Intens tevreden blikken de twee polderloop-recordhouders terug op weer een geslaagde poldertocht.
Polderlopers
Statistieken
  • Route: (12 km) Dronten NS, Spoordreef, Golden City, Wijngaard, Elandweg, Vuursteenweg, Swifterringweg
  • Koffieman: Theun Vellinga
  • Belangstellende: Brigitte Smits
  • Temperatuur: 12 °C
  • Wind: W2
  • Zonsopkomst: ++