096 Dronten (Z13)

Jubileum Steenaart eindigt in mineur

Vernederd, teleurgesteld en bedroefd proberen de polderlopers zich te warmen aan het vuur dat dit keer op de openbare weg aangestoken moest worden.

De 96ste poldertocht moest de geschiedenis in gaan als de 50ste poldertocht van Sjoerd Steenaart. Helaas werden de festiviteiten rondom onze gewaardeerde jubilaris danig overschaduwd door overijverige bewakers van het openlucht poëzie-festival Sunsation.

De afsluitende polderpils moest bij gebrek aan Observatorium in de auto worden genuttigd.Stadionverbod


Met een ‘Weg wezen jullie!’ werden de polderlopers begroet nadat ze voor de 96ste keer naar het Observatorium waren gewandeld. ‘Jullie hebben hier niets te zoeken’ werd er nog aan toegevoegd door de met zaklantaarns zwaaiende bewakers van het Sunsation-festival.
De polderlopers waren zich van geen kwaad bewust. Hen werd hun voor de voeten gegooid dat ze er vorig jaar ‘een zooitje’ van hadden gemaakt. De polderlopers lieten zich dit natuurlijk niet zomaar zeggen. Natuurlijk hadden ze een biertje gedronken én konden ze niet ontkennen dat polderpyromaan Rijff ter verhoging van de feestvreugde enige vuurpijlen had afgestoken. Maar verder was het er net zo beschaafd aan toegegaan als de vorige meer dan negentig keren. En dan zouden ze zich nu de toegang moeten laten ontzeggen tot hun eigen Observatorium?

Sterke arm

De polderlopers lieten het er niet bij zitten en lieten de Hermandad komen teneinde zich via deze weg toegang te verschaffen tot hun heiligdom. De agenten kwamen met een voor de polderlopers vervelende mededeling. Op grond van een vergunning hadden de bewakers het recht om de polderlopers de toegang te ontzeggen tot het terrein. Dit op grond van de ervaringen van vorig jaar.
De polderlopers dropen af en besloten in de berm van de openbare weg dan maar hun vuurtje te stoken. Een en ander was een enorme domper op een traditie die volgend jaar zijn 100ste editie zal beleven. Precies tijdens Sunsation 2014: op een moment dat het terrein voor iedereen toegankelijk is.

Deelnemers
  • Bart Boerema
  • Maarten Metz
  • Chris Rijff
  • Sjoerd Steenaart
  • Johan Weber
  • Jos Witsenburg
Statistieken
  • Route: (15 km) Dronten
  • Temperatuur: 17 C
  • Wind: Z2
  • Zonsopkomst: min