La Tim (Breukelen)

 

Ondanks het feit dat polderplanner Harte niet had gereserveerd bij La Tim bleek er gelukkig nog een tafeltje vrij voor de polderlopers om aan te schuiven.

“Opvallend veel mensen hier.” Polderloper Metz keek verbaasd om zich heen terwijl hij zijn stoel aanschoof in Chinees Fusion Restaurant La Tim in Breukelen. Niet vaak maken de polderlopers het mee dat er behalve zij zelf nog andere gasten aan tafel zitten bij de Chinees. “Of het moet zo’n modieuze wok of sushihut zijn.” De polderlopers waren dik tevreden over de kaart van La Tim. Ofschoon de nummers ontbraken, stonden er originele gerechten op de kaart. Ze deden zich bijvoorbeeld te goed aan in pannenkoekjes gehulde kip. Polderloper Harte, die normaal gesproken vastberaden en hardnekkig kiest voor de tjaptjoi liet zich dit keer verleiden tot een Soe tjap kam, “zonder vlees graag”, gecombineerd met een vegetarische nasi. 

Minpuntjes 

Behalve in teriyakki gedrenkte ossehaaspuntjes waren er helaas ook de nodige minpuntjes te noteren bij La Tim. “Jammer dat de verwarming niet aan staat. Dan had ik mijn natte schoenen en sokken een beetje kunnen drogen,” aldus Steenaart. Polderloper Metz betreurde het ontbreken van de “glote biel” en moest zijn dorst lessen met een kleintjes pils. Maar de grootste tegenvaller was het ontbreken van de Dame Blanche. “En deze rekenen we ze echt heel zwaar aan.” Het leek polderloper Steenaart toch een kleine moeite voor de gemiddelde Chinees om een flesje chocoladesaus op de keukenplank te hebben.


Herenstraat 3-5, Breukelen, reserveren: 0346 – 265 030 

135: Lente 2023

Na een verkwikkende poldertocht vanuit Uithoorn arriveren de polderlopers zeiknat Chinees Fusion Restaurant La Tim in het hart van Breukelen.

Jade City (Biddinghuizen)

Geen fratsen

In afwachting van de onvermijdelijke tomatensoep stilt Steenaart zijn trek met de al even onvermijdelijke kroepoek.

Jade City in Biddinghuizen is een Chin. Ind. Spec. Rest. die op bijna alle criteria een voldoende scoort. “Het begint al met de locatie. Middenin het centrum van Biddinghuizen. Dat geeft wel aan hoe belangrijk de Oud Hollandsche Chinees is voor de polderbewoners,” aldus kenner en liefhebber Metz. “Hier geen fratsen met wokken of all you can eat. Nee hoor, hier weet je wat je krijgt: veel te veel eten voor veel te weinig geld.”
Vanwege de gunstige geografische ligging ten opzichte van het Observatorium is Jade City al verschillende keren bezocht door de polderlopers. Hoogtepunt in de reeks was tocht 88 waarbij Jade City mocht aansluiten in een select rijtje restaurants dat voor deze speciale Chin. Ind. Spec. Rest. poldertocht was samengesteld.


Jade City is het kloppend hart van Biddinghuizen.
Jade City, Baan 16 Biddinghuizen, reserveren: 0321 – 331 100

105 Elburg (winter 2015)