114.Genemuiden

Arrangement winter 2017

Poldertocht 114 start in Genemuiden. Overijssel is de vierde provincie die dit jaar die de eer heeft te mogen aansluiten bij de Tour de Polder waaraan de polderlopers zijn begonnen. De meest veraf gelegen provincies Zeeland, Groningen en Limburg hebben we inmiddels aangedaan. Overijssel is logistiek gezien dus een makkie.
De route voert door polder Mastenbroek: een van de oudste polders van ons land. De verkaveling is nog altijd goed in tact en de polderlopers staan dan ook vele keiharde kaarsrechte kilometers te wachten!
Horeca-technisch wordt deze tocht helaas een beproeving. In het aarts-calvinistische Genemuiden zal het moeilijk zijn op het middaguur al aan het bier te kunnen. Hetzelfde geldt voor het dorpje Mastenbroek halverwege. Gelukkig biedt de Chinees soelaas: restaurant Kota Radja is een zekerheid voor de polderlopers. Reeds vele malen deden polderlopers zich hier al te goed aan de Chinese dis.

Trein
Van Kampen naar Dronten nemen we de trein. Zo winnen we wat tijd om de geleden horeca-droogte te kunnen compenseren in het sfeervolle Dronten. De woonplaats van onze koffieman Vellinga kent vele aantrekkelijke adresjes om de kelen te smeren. Daarna volgt een heerlijke rechte finale naar het observatorium. Mari Smits, wandelambassadeur van Flevoland, zal ons tijdens de tocht inwijden in de finesses van het wandelen in Flevoland.