111.Vrouwenpolder

Arrangement lente 2017

De bewoners van het Zeeuwse Vrouwenpolder hebben wel vaker geluk. Een paar jaar geleden vielen er vele prijzen tijdens de Postcodeloterij. Komende zondag kunnen de Vrouwenpolderenaren weer in hun handen wrijven. Als eerste plaats in de provincie Zeeland mag hun dorp de start van een poldertocht faciliteren.

Village Depart
De gemeente Veere was er alles aangelegen dit wandelevenement binnen de gemeentegrenzen te krijgen. “De poldertochten dragen al decennia bij aan een positief imago van de polder. Veel te lang hebben we tegen een negatief beeld moeten opboksen. Polderlopers zijn ware ambassadeurs voor de polder!” aldus een opgetogen beleidsmedewerker Toerisme en Recreatie die met het organiseren van de 111e poldertocht een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan. “Het is ons heel wat waard geweest om als ‘Village Depart’ Vrouwenpolder op de kaart te kunnen zetten. We verwachten dat de komende jaren wandeltoeristen Vrouwenpolder weten te vinden!”

Overplaatsing
Voor de polderlopers vraagt de start van hun tocht in het verre Zeeland het nodige. Polderplanner Vellinga is al weken lang koortsachtig in overleg met plaatselijke Chinezen, busvervoerbedrijven en streekeigen routemakers. “Je wilt toch een beetje goed voorbereid aan de start komen”. Om de volgende ochtend op tijd in het Observatorium te kunnen zijn om de zon te zien op komen heeft hij een klein stukje gesmokkeld. De 200 km tussen Vrouwenpolder en Lelystad zullen de polderlopers per trein overbruggen. “Bij vergelijkbare evenementen als de Tour de France is zoiets al jaren gebruikelijk”.